Épületenergetikai fejlesztések támogatása

2023 április 21

Pályázati felhívás: megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások számára (a felhívás kódszáma: GINOP-4.1.4-19)

A pályázat célja, hogy hozzájáruljon az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítására, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházások megvalósításához vissza nem térítendő támogatás formájában. Egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

A felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 55,6 milliárd Ft. A felhívás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A felhívás keretében nyújtott támogatás vissza nem térítendő támogatásnak minősül. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1,6 millió Ft, maximum 100 millió Ft. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 55%-a lehet.

A felhívás keretében, a hatodik szakaszban a támogatási kérelmek benyújtása 2021. június 15. 10 óra 00 perctől 2021. június 30. 10 óra 00 percig lehetséges.

További részletek ITT ELÉRHETŐK>>

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram