Pályázati kiírás „Logisztikai Park” cím viselésére

2023 szeptember 28

A tudományos és innovációs, a technológiai, az ipari és a logisztikai parkokról szóló 161/2023. (IV. 28.) Korm. rendelet 4. § (1) pontja alapján az iparügyekért felelős miniszter pályázatot ír ki a „Logisztikai Park” cím elnyerésére.

A pályázat célja

A tudományos és innovációs, a technológiai, az ipari és a logisztikai parkokról szóló 161/2023. (IV. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rend.) 4. § (1) pontja alapján az iparügyekért felelős miniszter pályázatot ír ki a „Logisztikai Park” cím elnyerésére.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium célja, hogy jelen pályázattal lehetőséget adjon a „Logisztikai Park” cím elnyerésére olyan szervezetek számára, amelyek a vállalkozások versenyképességének növelésével vonzó befektetési környezetet teremtenek, korszerű telephely kialakításával és emelt szintű szolgáltatások nyújtásával.

A Korm. rend. szerint logisztikai park: logisztikai bázisú, legalább 60%-ban logisztikai (raktározási, szállítmányozási) kapacitásokra építő, elsősorban piac által vezérelt, olyan infrastruktúrával ellátott terület, ahol az alapszolgáltatások legfontosabb csoportja közvetlenül kötődik a logisztikához, illetve szolgáltatási tevékenység zajlik, továbbá a logisztikai, az ipari, az önkormányzati és a befektetési szereplők között integrált az együttműködés.

A Logisztikai Park cím viselője jogosult a jogszabályokban meghatározott támogatást igényelni, illetve a jogszabályokban vagy pályázati rendszerekben megfogalmazott támogatásra, kedvezményre pályázni. A Logisztikai Parkok esetében a címhez kapcsolódóan a beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítása egyszerűsített eljárásrenddel valósul meg. A cím megszerzése nem jelent közvetlen pénzügyi támogatást. A vállalkozás, amely a telephelyén vagy fióktelepén végzett tevékenységből származó teljes éves nettó árbevételének legalább 60 százalékát raktározási és szállítmányozási tevékenységből szerzi, a telephely területének nagysága eléri a 3 ha-t, és a fedett raktározási kapacitása legalább 3 000 m2, 2025. január 1-jétől kizárólag az e pályázati kiírás alapján megszerzett Logisztikai Park cím birtokában végezhet logisztikai tevékenységet az adott telephelyen.

További információ:
https://kormany.hu/gazdasagfejlesztesi-miniszterium/logisztikai-park-cimpalyazat

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram